Transformatie kan pijn doen maar brengt je uiteindelijk waar je naar opzoek bent.

Over mij

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn ouders hadden foto- en elektronicawinkels. Hard werken stond voorop. Ik rolde in het familiebedrijf en als ondernemer heb ik succesvolle jaren gekend. Maar ook diepe dalen meegemaakt en reorganisaties doorgevoerd. Op een gegeven moment was ik eigenaar van drie bedrijven en alleen maar hard aan het werk. Nu realiseer ik mij dat de uitbreiding van het aantal bedrijven eigenlijk een uitvlucht was. Ik had het altijd druk en het leven overkwam me. Ik ging maar door om niet geconfronteerd te worden met mijn pijnstukken. Tot het niet meer ging.

In 2012 liep ik zakelijk en privé volledig vast. Mijn relatie strandde en kwam in een burn-out terecht. Toen besloot ik rigoureus te stoppen met de ondernemingen die ik had.
Ik ging werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde diverse workshops, trainingen, jaar trajecten en seminars. Op dat vlak had ik namelijk jarenlang stilgestaan. Ik vormde mezelf om tot consultant en zo kwam ik ook tot de beslissing om mij te gaan richten op business coaching en consultancy. Daarbij kwam al mijn ervaring als ondernemer natuurlijk goed van pas.
Daarnaast startte ik met mijn partner in 2015 een nieuw bedrijf, Zakelijke Trainer. Een trainingsbureau voor de zakelijke markt.

Toch miste ik iets als business coach. Het ging altijd om het mentale, de cijfers, de organisatie, de processen. Het ging nooit echt de diepte in. Ik miste persoonlijke groei, mindset, visie en spiritualiteit. Is de ondernemer die ik coach wel krachtig genoeg om te doen wat hij te doen heeft? Heeft hij voldoende leiderschap? Focust hij op wat hij echt wil en leeft hij in het nu? Die vragen bleven onbesproken.

Tijdens een zeiltrip in 2019 besloot ik om de opleiding aan de Bridgeman Academy te gaan volgen. Ik ben deze opleiding tot Transformatief coach gaan volgen voor mijn eigen ontwikkeling, om te ontdekken waar mijn blokkades en triggers liggen. Tijdens de opleiding merkte ik al snel: deze materie is zó krachtig, dit kan voor iedereen werken. Terug naar de basis.

Nu leef ik mijn mooiste leven. Heb een fijne relatie met mijn partner Susanne en ben vader van vier prachtige kinderen. Er is balans, zowel privé als zakelijk. Ik ben veel krachtiger en rustiger en sta in verbinding met mijzelf, mijn omgeving en de natuur. Yoga, meditatie, spiritualiteit, goede voeding, de natuur in; het draagt er allemaal aan bij. Ik probeer mijn footprint zo klein mogelijk te houden en omarm het ecologisch denken, waarbij de mens deel uitmaakt van het systeem. Alles is tenslotte één. 

Ben jij ook op zoek naar balans en meer interactie tussen voelen en denken? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking. Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Ik werk vanuit een holistische visie. Dit betekent dat ik naar het allesomvattende kijk. Het woord holistisch stamt af van het Griekse ‘Holos’, wat staat voor ‘geheel’. Een holistische visie gaat uit van het principe dat alles met elkaar is verbonden. Alles om je heen, alles in jezelf, is energie. En energie verbindt.

Een transformatief coachtraject is een proces om naar het volgende niveau te groeien. Hier profiteer je de rest van je leven van. Het brengt rust, zachtheid en geluk. Maar een transitie gaat altijd samen met rumoer. Het is belangrijk om daar doorheen te kijken. Ik help ondernemers daarbij, zodat ze met een heldere en krachtige visie hun bedrijf verder kunnen opbouwen.